پروفیل توخالی
امروزه از پروفیل در صنایع گوناگونی استفاده میشود و کاربرد وسیعی دارد. به طوری که به منظور ایجاد تطابق با حوزههای کاری مختلف، آن را با استفاده از انواع روشها تولید کرده و در ابعاد بسیار متنوعی عرضه میشود تاجایی که تقریبا بیش از 60 نوع پروفیل در حال حاضر در بازار موجود است. پروفیل توخالی به علت وزن کمی که دارد باعث صرفه جویی قابل توجهی درهزینههای نهایی سازههای فلزی شده و در عین حال باعث زیبایی و استحکام آن نیز میشود.
پروفیل کاربرد وسیعی در ساختمان سازی داشته و دارای میزان وزن کمی دارد. همین امر سبب گشته تا معماران و مهندسان در فکر ابداع روشی برای تولید مقاطع فولادی با حداقل وزن و حداکثر استحکام بروند؛ از این رو انواع روشهای تولید پروفیل ایجاد شد.
از جمله این روشها، روش HSS میباشد. در این روش، نوار فولادی تحت یکسری عملیات مختلفی نظیر نورد، جوشکاری و برش زنی و … قرار میگیرد تا به شکل پروفیل توخالی ایجاد شود. این ویژگی فیزیکی سبب شده از مقدار قابل توجهای از وزن محصولات فولادی کاسته شود. قابل ذکر است، روش HSS باید بر اساس استانداردهای جهانی که معمول ترین آنها استاندارد ASTM A-500, CSA G 40.21.92 میباشد، صورت گیرد.
انواع پروفیل توخالی موجود در صنعت به شکلهای مختلفی تولید میشود که در نتیجه هر کدام از آنها دارای نام مخصوص به خود را میباشند. در ادامه میتوانید نام انواع پروفیل توخالی را مشاهده کنید:
برای تولید پروفیل توخالی با استفاده از روش نورد گرم، فرایند شکل گیری در دمای بین 700 تا 900 درجه سانتیگراد صورت میگیرد. پروفیلهای روش نورد گرم بیشتر به به صورت مستقیم تولید میشوند که درآن، پروفیلهای چهارگوش به آرامی از یک لوله دوار تحت نورد گرم با اعمال فشار غلتکها به شکلهای متفاوت در میآیند. این نوع پروفیلها دارای مقاومت خمشی و سختی مناسبی در برابر نیروهای وارده میباشند.
تفاوت میان تولید پروفیل توخالی با استفاده از روش نورد گرم و تولید پروفیل توخالی با استفاده از روش نورد سرد در دمای حین انجام عملیات است. به طوری که روش نورد سرد در دمای محیط محیط انجام شده و در آن هیچ فرآیند حرارتی اضافی صورت نمیگیرد (البته صرف نظر از فرایند جوشکاری و همگن سازی درز جوش). فرایند تولید پروفیل نورد سرد تحت استاندارد EN 10219 انجام میشود.
از روش نورد گرم برای تولید پروفیلهای تو خالی مانیسمان استفاده میشود. طی این فرایند پروفیلهای مورد نظر از لوله مانیسمان یا بدون درز ایجاد میشوند که تحت استاندارد EN 10210 هستند. از جمله مزایای لوله مانیسمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم، پروفیلهای توخالی کاربردهای گوناگونی در صنایع مختلف دارند، از جمله از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: