قوطی پروفیل
پروفیل سبک و پروفیل سنگین از جمله محصولات فولادی می باشند که در صنایع مختلفی نظیر راهسازی، ساختمانسازی و به ویژه در تولید درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرند. این محصول در حالت کلی به دو گروه باز و بسته تقسیم می شود؛ از جمله نوع بسته میتوان به قوطی پروفیل ، پروفیل پی وی سی، درب و پنجره و لوله اشاره کرد و مقاطعی همچون تیرآهن، ناودانی، نبشی و میلگرد در گروه پروفیل های باز قرار می گیرند.
همچنین دو اصطلاح دیگر نیز تحت عنوان پروفیل سبک و پروفیل سنگین در این حوزه به کار می رود که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم و شما را با تفاوت های آن ها بیشتر آشنا می کنیم.
به پروفیل سبک، پروفیل مبلی نیز می گویند که در ساخت آن از از دو استاندارد DIN 2394 و EN 10 219-2 استفاده میکنند. برای ساخت این محصول از ورق روغنی که خود به وسیله ی فرآیند نورد سرد تولید میشود، با ضخامت کمتر از یک و نیم میلیمتر استفاده می کنند. پروفیل نبشی با بال ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر و ناودانی با سایز ۱۰، ۱۲ و ۱۸ در این گروه قرار دارند.
قوطی مبلی در صنایع مختلفی نظیر لوازم خانگی، دوچرخه سازی، کانتینر و مبلمان کاربرد فراوان دارد. همچنین به دلیل استفاده از خاصیت کشش سرد در فراند تولید این محصول، سبب شده در صنعت کشاورزی، صنعت خودروسازی و اسلحه سازی نیز کاربرد داشته باشد.
همانطور که مشاهده کردید، پروفیل سبک به دلیل ویژگی هایی که دارد در صنایع مختلفی استفاده می شود؛ برخی از این ویژگی ها شامل موارد زیر می شوند:
پروفیل سنگین در دو نوع ساختمانی و صنعتی وجود دارد. در ساخت این محصول از ورق های سیاه با ضخامت بالاتر از ۱.۵ میلیمتر همراه با فرآیند نورد گرم استفاده می شود. پروفیل سنگین ظاهری مستطیلی و مربعی شکل دارد و به دلیل تحمل بالایی که دارد در کارهایی که به قطعات نیروی زیادی وارد می شود، کاربرد دارد. از جمله مواردی که از پروفیل سنگین در آن استفاده می شود می توان در تولید شاسی ماشین آلات، دستگاههای صنعتی، استفاده در ساخت ستونها اشاره کرد.
از دیگر ویژگی های این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اولین تفاوتی که در بین این محصولات و جود دارد و در متن های بالا نیز به آن اشاره کردیم، نوع ورقی است که در تولید آن ها بکار رفته است؛ در تولید پروفیل سبک از ورق روغنی استفاده میشود اما در تولید پروفیل سنگین از ورق سیاه استفاده میکنند.
از دیگر تفاوت های این محصولات می توان به ضخامت آن ها اشاره کرد بطوری که ضخامت پروفیل سبک از ۱.۵ میلیمتر کمتر است در حالی که پروفیل سنگین با ضخامت بالاتر از۱.۵ میلیمتر تولید میشود.
همانطور که مشاهده کردید این پروفیل ها دارای کاربرد های متفاوتی نسبت به یکدیگر بودند؛ درواقع بیشترین کاربرد پروفیل سنگین در مواقعی است که نیاز داریم سازهها وزن زیادی را تحمل کنند اما نوع سبک برعکس این شرایط را دارد.
ازنظر قیمت، پروفیل سبک قیمت بیشتری نسبت به پروفیل دیگری دارد اما چون به منظور محاسبه قیمت، وزن را مد نظرمی گیرند بدین منظور قیمت نوع سنگین از پروفیل سبک بیشتر است زیرا از نظر وزنی، وزن نوع سبک کمتر از وزن نوع سنگین است.
ارتباط با ما